Válassz sávszélességet! bitrateicone
Válaszd ki a zene nyelvét! languagesicone
site loader
site loader
2021.01.27. Rekordokat dönt a The Weeknd!

A kanadai The Weeknd slágere, a Blinding Lights ugyan már 2019 novemberében debütált, de az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban is a tavalyi év legnépszerűbb zenéje volt!  Sőt, idén januárban az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának ötös mezőnyében szerepel! Aki a babérjaira tör, annak nehéz lesz megdönteni ezeket a számokat.

A Blinding Lights The Weeknd tavaly márciusban kiadott negyedik, After Hours című stúdiólemezén található és már harminchat hete áll az amerikai dalrangsor ötös mezőnyében. Ilyen hosszú ideig még egy felvétel sem tanyázott ott. A korábbi rekorder Ed Sheeran Shape of You-ja, valamint a The Chainsmokers Closer című száma volt, de ők is „csak” huszonhét hétig szerepeltek a lista ötös mezőnyében.

A Hot 100 tízes mezőnyében pedig a Blinding Lights negyvenötödik hete van a TOP 10-ben. Tavaly áprilisban és májusban megszakítással négy hétig vezette az amerikai Hot 100 rangsort. Az Egyesült Királyságban megszakításokkal nyolc, Németországban szintén megszakításokkal tíz hétig uralta a mezőnyt.