Válassz sávszélességet! bitrateicone
Válaszd ki a zene nyelvét! languagesicone
site loader
site loader
2021.01.27. Ingyen dolgozott volna a producer a Nirvana-nak!

Steve Albini 100 ezer dollárt kapott a Nirvana-tól az In Utero album produceri munkájáért. Lehetett volna ez másképp is, ha a szerencse, vagy a billiárd tudás mellettük áll!

 A zenei szakember ugyanis fogadást ajánlott a bandának, miszerint ha valamelyik tag legyőzi őt billiárdban, ingyen dolgozik nekik, ha viszont ő nyer, meg kell duplázniuk a bérét. 

“Ezt az ajánlatot minden zenekarnak felvetettem, de soha senki nem élt vele, pedig nem vagyok különösebben jó biliárdos, egész egyszerűen csak abból indulok ki, hogy 50% esélyem van a győzelemre, ha tisztességesen játszunk. Örülhetnek, hogy nem a pókert ajánlottam nekik, mert abban tényleg jó vagyok és mindig pénzben játszom. A bevételem jelentős része ebből származik.”

Albini nagyon tisztelte Kurt Cobain-t:  

“Tudtam, hogy nem szabad erőltetnem, hogy puszipajtások legyünk, mert akkoriban mindenki a közelébe akart férkőzni az ismertsége miatt, én viszont szerettem volna jelezni felé, hogy nálam nem kell ettől tartania. Emiatt nem kerültünk igazán közel egymáshoz, de a hozzáállása igazán lenyűgözött. Látszott rajta, hogy nagyon komolyan veszi a zenélést és tényleg szívvel.lélekkel csinálja. Szerintem ezért is szerették őt annyian, mert érezték rajta, hogy őszinte és hiteles. Előadóként és emberként is nagyon tiszteltem őt.”